30 apr. 2013

Tematrio - favoritklassiker

Denna vecka handlar om klassiker. Lyran vill veta vilka klassiker vi tycker om och skulle vilja rekommendera till andra. Tar de första som kommer upp i huvudet när jag börjar skriva. Det finns ju ett antal att välja mellan om man säger så :) 

1. Som det stora fan av Charles Dickens jag är måste jag ju ta med en av hans böcker. Valet blir precis som alltsomoftast David Copperfield. Fantastisk bok som har allt. Ångar bara att jag inte läste denna tidigare i livet än jag gjorde första gången. 

2. En annan självklar författare, eller i detta fall författarinna, när det gäller klassiker är ju så klart Jane Austen. Pride and Prejudice går det bara inte att läsa för många gånger. Och en av de få böcker som jag faktiskt läst upprepade gånger både på svenska och på engelska. Sedan går ju inte hennes andra böcker av för hackor heller :)

3. Sedan måste jag ju klämma in detektivernas detektiv på denna lista, Sherlock Holmes av Sir Arthur Conan Doyle. Egentligen är ju allt lika bra, men kan det bli mer klassiskt än The Sign of the Four?

8 kommentarer:

 1. Sherlock Holmes är ett bra förslag, har du sett filmerna med snygga Robert Downey Jr.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Självklart :) Jude Law är ju inte så dum han heller ;) Däremot gillade jag tyvärr inte Noomi i den hon är med i.

   Radera
 2. Sherlock är ju aldrig fel, egentligen borde man läsa fler av de böckerna.

  SvaraRadera
 3. Vem kan säga nej till Sherlock Holmes :)

  SvaraRadera
 4. Jag känner att jag kanske borde ha skrivit dit Sherlock Holmes på min nu när jag tänker efter...

  SvaraRadera
 5. Sherlock Holmes är verkligen en bra klassiker. Han borde ha fått plats på min lista.

  SvaraRadera
 6. Jag har för mig att jag tyckte Copperfield var seg. Försökte också se filmatiseringen med en mycket ung Harry Potter i huvudrollen men fastnade aldrig i storyn. Sherlock däremot är fantastisk - jag passar på att slå ett slag för roliga SVT-programserien Detektiverna som finns att ladda hem eller lyssna på som podd! För alla som gillar klassiska litterära deckargåtor. http://sverigesradio.se/sida/avsnitt?programId=4124

  SvaraRadera
 7. Charles Dickens har jag köpt på mig och David Copperfield ser jag mycket fram emot att läsa snart :)
  Jag håller just nu på att läsa alla Sherlock Holmes böckerna, eller jag har läst de första fyra och håller nu på med den femte.

  SvaraRadera