11 aug. 2013

Bokbloggsjerka 9-12 augusti

Har inte varit med på jerkan förut och med veckans ämne kändes det perfekt att doppa tårna i det lite.

 Vi tar en enkel fråga den här veckan: vad läser du just nu?
Just nu läser jag Mördaren Ljuger Inte Ensam av Maria Lang. Första bekantskapen med henne och så här ca halvvägs igenom älskar jag den. Har sett andra som kommenterat att de tycker att språket är gammalmodigt, bara charmigt säger jag. Det enda är att man har svårt att tänka att de inte har alla moderna polistekniker och liknande som vi har idag, plus att de måste vänta in att telefonväxeln ska öppna för att kunna ringa :)

8 kommentarer:

 1. Välkommen till bokbloggsjerkan! En bra fråga att hoppa in på, men själv gillar jag när frågorna är lite svåra och kluriga så man får tänka lite. :) Det där med språket tycker man ju verkligen olika om! Låter intressant det där att de måste vänta in telefonväxeln!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo det är klart det är kul med frågor där man måste tänka lite mer, samtidigt var det skönt att ta en lite lättare början :) Jo språket är ju olika viktigt och man tyckerom /stör sig på olika saker, och tur är väl det :)

   Radera
 2. Det är det som är det jobbiga, men roliga, med att läsa böcker som har några år på nacken. Ibland är det svårt att tänka på att de inte hade några mobiltelefoner :)

  Det är klart att språket är gammalmodigt, det får man ju liksom vara beredd på när man läser en bok från 1949. Jag hade nog också tyckt det var lite charmigt, åtminstone hade jag nog inte tyckt att jag borde klaga på det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, men annars tycker jag att så snart man tänker bort tekniska saker så är det ju inte så annorlunda. Men blev förvånad att jag hade svårare att tänka bort moderna polismetoder i denna (och sånt i det som kan räknas som allmänkunskap) än i t ex Sherlock Holmes.

   Radera
 3. Det är kul med lite äldre böcker.

  SvaraRadera