2 aug. 2013

Tematrio - historiskt

Denna vecka vill Lyran att vi tipsar om historiska romaner då Wolf Hall kommer ut på svenska snart. Först måste jag bara säga att jag älskade den boken när jag läste den för några år sedan och uppföljaren Bring Up The Bodies är minst lika bra. Avundas nästan alla som har denna fina läsning framför sig.

1. C.J. Sansom har skrivit en mycket bra serie om advokaten Matthew Shardlake och hans assistent Jack Barak som utspelar sig under början/mitten av 1500-talet i England. Dissolution är den första boken i serien och handlar om upplösning av kloster i brytningen med katolska kyrkan. (Första boken är inte den bästa men rekommenderar att läsa de i ordning då det ger mycket i utvecklingen av Matthews och Baraks förhållande.)

2. Philippa Gregory skriver historiska romaner. Har bara läst The White Queen själv, men den gillade jag. Ser fram emot att läsa mer i den serien och även de böcker som utspelar sig under Tudor-perioden.

3. Darcey Bonnette har skrivit lite "lättsammare" (kan inte komma på bättre ord) om Tudor-england. Första boken i serien heter Secrets of the Tudor Court

Hmm ser ett litet tema i mina böcker, Tudor-england :) Men vem kan undgå att fascineras av allt som hände då, och framför allt allt som Henry VIII hade för sig. Det går inte att hitta på en såpopera på samma nivå, det skulle kännas för otroligt. 


6 kommentarer:

 1. England under Tudor är lika spännande som Japan under
  Edoperioden kan jag tänka mig. många har intresserat sig och det finns mycket skrivet. Sansom blir jag nyfiken på; Gregory känner jag till sedan gammalt, men Darcey Bonnett har jag aldrig hört talas om

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har läst dåligt med japanskt, någon speciell du kan rekommendera?

   Radera
 2. SV: Jaa, de finns lite överallt! Jag köpte min från CDON men finns också på Adlibris, The Book Depository och Amazon t.ex

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipsen, ska verkligen kolla. Har inte alla just nu (köpte varannan med en kompis när det begav sig) och det vill man ju. Och de nya är ju så snygga.

   Radera
 3. Vilka fina tips! Jag är på sluttampen på Wolf Hall nu och jag gillar allt mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Kul att du också gillar den :)

   Radera