20 aug. 2013

Top Ten Tuesday v 34

Tisdag igen och dags för en Top Ten Tuesday från The Broke and the Bookish. Den här gången handlar det om hjälpmedel när man bokbloggar. "Top ten things that make our life as bloggers easier/better."

1. Kan ju bara vara Goodreads. Att lägga in böcker man blir sugen på när man läser andra bloggar, nytt som kommer, få nya förslag baserat på läst... listan med fördelar kan göras lång.

2. Feedly tycker jag är riktigt bra för att kunna läsa och spara intressanta inlägg 

3. Mina bokcirklar, är med i en på nätet och en IRL. De hjälper mig att pusha mina gränser för vad jag läser och testa nya saker som kanske skulle få stå tillbaka för det mer välbekanta annars.

4. Andra bokbloggare, även här hittas nya små juveler och trevliga personer att diskutera böcker med.

5. Familj och vänner (så ingen blir glömd). Har turen att ha flera personer som är lika boknördiga som jag i min närhet som det kan lånas böcker av (och till förstås) och få nya tips av. 

6. Resor. När jag åker bort i rekreationssyfte brukar jag alltid leta mig fram till någon slags bokhandel där det inhandlas en eller flera böcker. Det kan vara loppis, second hand, antikvariat, vanlig bokhandel... Behöver inte vara längre bort än promenadavstånd (blir ju kanske iofs inte resa men ändå).

7. Erbjudanden. Handen på hjärtat, vem med ett bokintresse har inte sett ett "tag 4 betala för 3" erbjudande för att sedan plocka ned en eller flera helt okända titlar/författare i blandningen. Se även bokreor och liknande.

8. Redan efter ett par dagar kan jag se att min nya lilla tablet kommer att vara en stor del i mitt bokbloggande på flera sätt. 

9. Datorn i sig förstås är ju a och o för att kunna bokblogga. Tycker att det är svårt att få till layout i mobil eller på min tablet så det blir oftast drafts där och sedan publicering på datorn. 

10. Twitter eller någon av de varianter som finns på den. Utmärkt sätt att sprida ut sina blogginlägg och öka trafiken till sin sida. 

Finns fler saker som hjälper till men det här var de som jag kom på såhär. Ska bli intressant att se vad ni andra säger i frågan :)

3 kommentarer:

  1. Goodreads är verkligen hur bra som helst :)

    SvaraRadera
  2. Bokcirkeln tänkte jag inte på! Klart att den skulle vara med på listan... ;)

    SvaraRadera