23 sep. 2013

Bokbloggsjerka 20-23 september

Lite sent denna gång kommer mitt svar på veckans jerka.

Läser du helst standalones eller bokserier?

Får man säga båda? 
För mig är det blandningen som är bra. 
Jag gillar serier, kortare och längre, där man får lära känna karaktärerna på ett annat sätt över tid. Man får lära känna bikaraktärerna på ett annat sätt och det blir ett annat djup. Huvudpersonerna blir till vänner som man tycker om att titta till när tillfälle ges. 
Men jag gillar också böcker som står själva. Böcker där allt blir sagt som behöver att sägas mellan de två pärmarna där karaktärernas fortsatta öde bara finns i mitt eget huvud. Ibland är det skönt att veta att något mer varken kan eller behöver hända. 
Men som sagt, jag gillar att läsa en blandning av böcker. Att bara läsa serier skulle vara jobbigt i längden då jag har svårt att komma ihåg detaljer om det går för länge mellan de olika böckerna. Och om jag bara läste självstående böcker så skulle jag inte få de fantastiska förhållanden som jag ändå har med vissa karaktärer. 
Så jag säger båda. 

4 kommentarer:

 1. Jag gillar serier, gärna långa, företrädesvis deckare, men kan tänka mig att blanda upp med standalones...

  SvaraRadera
 2. Klart man får säga både och :) jag är också för båda :)

  SvaraRadera
 3. Jag gillar serier, men det skulle nog bli tråkigt att bara läsa serier, så jag föredrar också en blandning :)

  SvaraRadera
 4. En blandning är nog bäst, och just nu vill jag helst inte påbörja nya serier. Kom på att jag följer 13 serier, visserligen sådana där jag bara har ett fåtal kvar, men ändå... det känns som för mycket.

  SvaraRadera