2 sep. 2013

Tematrio - tegelstenar

Måndag igen och dags för ny tematrio från Lyran. Denna gång ber hon oss tipsa om minnesvärda tegelstenar. Det är upp till oss själva vart vi drar gränsen för en tegelsten. Begränsar mig själv genom att inte välja böcker som är flera i en som exempelvis Lord of the Rings.

1. Jag kan inte låta bli att tipsa om David Copperfield (ja, jag vet att jag gjort det x antal gånger men den är ju så bra!) av Charles Dickens.

2. Bring Up the Bodies av Hilary Mantel. Jag vet att många läser eller precis läst Wolf Hall. Missa för allt i världen inte denna som är uppföljaren också. Minst lika bra.

3. Pillars of the Earth (Svärdet och Spiran) av Ken Follett. Spännande om uppförandet av en katedral i medeltida England. Har uppföljaren till denna godbit hemma som bara väntar på att bli läst. 

9 kommentarer:

 1. Dickens, såklart!
  Jag funderade också på Svärdet och spiran men jag nämnde dem så nyligen så jag ville passa på att skriva om ngt annat denna vecka.

  SvaraRadera
 2. Svärdet och spiran är fantastisk tycker jag!

  SvaraRadera
 3. En historisk trio :) Såg Svärdet och spiran när tv-serien gick, men har aldrig kommit mig för att läsa boken.

  SvaraRadera
 4. Den här Ken Follet tycks vara ett populärt svar i veckans Tematrio. Han är obekant för min del. Tack för lästips!

  SvaraRadera
 5. Svärdet och spiran såg jag som TV-serie. Till och med den var lång.

  SvaraRadera
 6. Hilary Mantel inväntar jag på svenska, tycker språket är utmanande!

  SvaraRadera
 7. Jag tror jag har läst David Copperfield någon gång, men jag kommer inte ihåg den...

  SvaraRadera
 8. Dickens är ett bra tegelstensval! Jag ser fram emot att läsa Bring Up the Bodies av Mantel - läste nyligen ut Wolf Hall och gillade den jättemycket!

  SvaraRadera
 9. Dickens läste jag som ung, men inte Copperfield tyvärr. Och Svärdet och spiran såg jag som tv-serie och blev sugen på att läsa men har inte kommit mig för...

  SvaraRadera