3 okt. 2013

Kärleken passerade här en gång av Peo Bengtsson

Samuels värld slås sönder och samman när Johanna berättar att hon vill skiljas. Genom Samuel får vi sedan följa hur de träffades och sedan byggde upp ett liv tillsammans och vidare in i tiden precis efter det otänkbara har hänt.

Lite annorlunda att vi i detta fallet får läsa ur mannens perspektiv. Att det är i princip samma känslor som i de x antal böcker med liknande tema som har en kvinna i huvudrollen. (Inte att jag tänkt att det skulle vara annorlunda men ni vet förhoppningsvis vad jag menar.)

Jag tyckte om den här boken. Texten flöt på bra och sög in mig som läsare att jag hade svårt att lägga den ifrån mig. Det är bra och trovärdiga människoporträtt, väl nyanserade så att ingen är varken helt god eller ond utan så där vanligt grå. Även om detta nog inte är en bok jag skulle köpt själv (kan inte riktigt säga varför, det känns bara så) så är jag glad att jag läst den och skulle rekommendera alla som är sugna på en relationsroman ur ett manligt perspektiv utan en massa sockersött lullull att göra detsamma. 

Betyg 3/5

Böcker jag läst tidigare av samma författare: -

Det här är ett recensionsexemplar från Booked och Damm Förlag. Tack!

2 kommentarer:

  1. Jag läste ut denna med här om dagen och gillade den verkligen. Intressant att läsa ur en mans perspektiv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, glad att jag fick chansen att läsa den :)

      Radera