5 sep. 2013

Fem frågor

Jag har blivit utmanad av C.R.M. Nilsson att besvara fem frågor. Kul! Här kommer mina svar.

Vem inspirerade dig/uppmuntrade dig att börja blogga?

Ärligt talat så var det väldigt slumpartat och impulsivt att jag började blogga och det är fortfarande ganska begränsat när det gäller människor jag känner IRL som vet att jag bloggar överhuvudtaget. Inte att jag döljer det på något sätt, men det är bara de som också är intresserade av böcker som jag känt att det varit värt att säga det till.

Hur väljer du ämnen att blogga om?

Eftersom bloggen heter Annas bokprat är det ganska självklart vad jag bloggar om :) Jag bloggar helt enkelt om allt jag läser, ibland så kopplar jag även lite film/teater eller liknande till en recension om jag sett något sådant i samband med läsningen. Bestämde mig med en gång när jag startade att medvetet ta ett namn som snävade av mig lite, annars skulle det bli alldeles för mycket och alldeles för ostrukturerat. Det enda andra som jag skriver på bloggen är bokrelaterade utmaningar eller utmaningar som jag taggats till som jag tycker är rolig att svara på. 

Vad vet de flesta inte om dig?

Här på bloggen är det ju lite svårt, har ju gjort en del sådana "presentera mig själv" saker nu under våren så kommer inte ihåg direkt vad jag sagt där. Men kanske att jag är väldigt förtjust i mat, att äta god mat, att laga god (förhoppningsvis) mat, att bläddra i kokböcker och diskutera mat... 

Vilka tre ord beskriver din stil bäst?

Som bloggare antar jag? Spontan (läser sällan igenom det jag skrivit innan jag publicerar vilket kanske märks), varierad och entusiastisk.

Vad tycker du om att göra när du inte bloggar?

Läsa böcker (så klart!), titta på TV-serier och filmer, virka/sticka/brodera (gärna tittandes på någon tv-serie eller film), fota. Och om det hinns med hänga lite med vänner och familj :)

Jag tänkte nu skicka vidare den här utmaningen till fem andra bloggare, och det blir:
1 kommentar:

  1. Kul att läsa :)

    Mat är väldigt roligt. Jag älskar också att laga mat och har en mindre besatthet av kokböcker (som det kanske märks på bloggen).

    SvaraRadera