8 okt. 2013

Top Ten Tuesday v 41

Tisdag igen och dags för the Broke and the Bookish top tio tisdag. Denna vecka handlar om serier. 

which series had the best and worst endings in your opinion? 

1. Harry Potter and the Deathly Hallows av J.K. Rowling. Lite både och för mig. Jag gillade det riktiga slutet. Är inte överförtjust i det påhängda extraslutet. 

2. Timeless av Gail Carriger. Sista delen i the Parasol Protectorate-serien. Även om jag skulle kunna läst fem böcker till så tyckte jag att det blev ett bra slut på serien.

3. Mockingjay av Suzanne Collins. Avslutande delen i the Hunger Games. Egentligen skulle jag vilja lägga till mellanboken här också. Jag tyckte ettan slutade bra, de andra kändes onödiga.

4. The Death Cure av James Dashner. Bra avslut på trilogin tyckte jag. Det kändes att allt var välplanerat från början till slut. 

5. Fifty Shades Freed av E.L. James. Lite både och här också, jag gillade den karaktärsutveckling som faktiskt fanns men det blev lite väl utdraget. Hade nog kunnat räckt med två böcker. 

6. Breaking Dawn av Stephanie Meyer. Gillade den, blev ett bra slut på serien. 

7. Beautiful Chaos av Kami Garcia och Margaret Stohl. Även om den i min mening inte är lika bra som de föregående så var det ändå en bra avslutning på serien. 

8. Inheritance av Christopher Paolini. Väl framme vid den fjärde och avslutande boken hade tyvärr denna serie börjat gå lite på tomgång. Synd, för jag älskade verkligen början på den. 

9. Luftslottet som sprängdes av Stieg Larsson. Lycad avslutning på trilogin tyckte jag. 

10. The Private Patient av P.D. James. Den sista boken om Adam Dalgliesh. Jag gillar verkligen hur hon valt att avsluta serien själv på det här sättet. Hon har sagt att hon ville kontrollera slutet själv, att det inte skulle finnas några halvfärdiga manuskript när hon dör. All respekt för det.

2 kommentarer:

  1. Håller med dig om Harry Potter, Luftslottet som sprängdes och Fifty shades freed! Det var bra grejer, det ;)

    SvaraRadera
  2. Haha, jag som gillade de två sista böckerna i Hungerspelen bäst! ^^

    Luftslottet som sprängdes ska jag läsa snart, bara så här cirka två år efter att jag läste ut de föregående. Jag har äntligen fått tillbaka från den person som lånade den för två år sedan.

    SvaraRadera