25 feb. 2013

Tematrio Sportlov

Denna vecka utmanar Lyran oss att nämna tre böcker om sport. 
Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.
Eftersom  Lyran själv nämner Fever Pitch av Nick Hornby som jag själv först kom att tänka på så blev det lite svårare att komma på fler.

1. Playing for Pizza av John Grisham. Handlar om en amerikansk football spelare som det gått lite snett för och han hamnar i den italienska ligan av sporten. 

2. Bleechers av John Grisham. Också om amerikansk football. Lite tråkigt med samma författare kanske men svårt att komma på några överhuvudtaget. För övrigt är det lite svårt att läsa båda dessa böcker tyckte jag när jag inte har någon som helst insyn eller förståelse för sporten alls. Bleechers är klart bäst av de två men ingen av dem är någon av Grishams bästa, långt därifrån.

3. Playing for the Ashes av Elizabeth George. En av hennes ganska tidiga böcker om Inspector Lynley och hans sidekick Barbara Havers. Själva titeln anspelar på något cricketrelaterat, (kan inte cricket heller), och själva mordoffret är en spelare så det finns med en del i storyn också. Men man behöver inte alls förstå cricket på samma sätt som man behöver förstå football i de två första. Är ett stort fan av George så denna är helt klart min favorit bland dessa.

8 kommentarer:

 1. Tror jag har läst boken av Elizabeth George, men minns inte vad jag tyckte om den. Grisham har jag bara sett som film.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det var ju ett tag sen Georgen kom ut, var tvungen att kolla in på min Goodreads vad jag hade satt för betyg :) Så de andra finns som filmer? Det hade jag missat totalt, måste kollas upp. Kan tänka mig att det är lite lättare att fatta sporten när man ser det och inte bara läser.

   Radera
 2. Två sportböcker av Grisham som jag missat. Får nog ta och kolla upp dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte de bästa han skrivit i min mening, men det är ju ändå Grisham och jag har så här långt aldrig blivit riktigt besviken på någon av hans böcker.

   Radera
 3. Två författare som jag gillar. har dock inte läst dessa böckerna. Men det kommer!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Får hålla ögonen på din blogg och se vad du tycker när det väl blir av :)

   Radera