30 aug. 2013

Bokbloggsjerka 30 augusti - 2 september

Dags för jerka från Annika igen. Veckans fråga: 

Vilken bok/vilka böcker längtar du mest av allt efter just nu?

De jag längtar mest efter (som jag kommer på just nu) är:

The Winds of Winter, nästa del i A Song of Ice and Fire av George R R Martin (est pub på Goodreads 2015! Det är ju evigheter bort! *suck*)

Curtsies & Conspiracies,  nästa del i Finishing School av Gail Carriger (november)

Saints of the Shadow Bible, nya Rebus av Ian Rankin. (okt/nov om jag förstått rätt på hans twitter)

Cross and Burn, nya Tony Hill och Carol Jordan av Val McDermid (oktober)

18 kommentarer:

 1. Jag har kommit fram till att det är bättre att börja med serier som redan är helt klara och utgivna - jag gillar inte att vänta... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. jag håller med! Den eviga väntan är ju hopplös, jag är för nyfiken för att kunna vänta så länge:)

   Radera
  2. Jag har varit lite inne på liknande tankar, är skönt när man hittar serier som redan är klara. Men ibland klarar man ju inte av att vänta helt enkelt :)

   Radera
 2. Har läst första boken i Sagan om is och eld denna månaden, så del 6 ligger en bit fram i tiden för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan bara säga grattis till detta :)

   Radera
 3. Oj, 2015... Då får du längta länge till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr är det ju så. Hoppas bara att han hinner skriva hela serien klart och att han har en bra plan för de två sista böckerna så att det kanske inte drar ut på tiden så jättemycket innan den avslutande.

   Radera
 4. Mer än en vän klagar över att Martin skriver så långsamt... Men det kanske är en "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" situation?

  Cross and Burn ser jag också fram emot. När The Retribution tog slut visste jag inte hur jag skulle stå ut med att vänta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo han gör ju det farbrorn. Hoppas bara att han faktiskt hinner skriva klart allt. När man läser hans sida/blogg blir man nästan irriterad över att han verkar lägga sin energi på en massa andra projekt hela tiden. Men som du säger, när man väl håller i den där boken kommer nog det mesta bli förlåtet :)

   Samma här! Glad att hon verkar fortsätta skriva om Tony och Carol. Ett tag kändes det ju som om hon inte tänkte skriva fler om de.

   Radera
 5. Åh Val Mcdermid böckerna måste jag verkligen ta tag i har bara läst den första :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av mina favoritförfattare. Och hon har ju skrivit mängder av böcker både fristående och olika serier så det är bara att frossa :)

   Radera
 6. En fågel har kvittrat i mitt öra att Rankins kommande är bra. Det litar jag på, det ska bli trevligt att läsa den. Egentligen borde jag väl läsa in mig på lite mer backlist hos Rankin, förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ooo det var spännande att höra :) Nu är det ju svårt att tro att Rankin inte skulle skriva bra, men ändå :) Hörde att han ska ta ledigt ett år för att vara med familjen efter detta. Lite tråkigt då jag alltid längtar efter nya böcker av honom men fullt förståeligt också.
   Du har verkligen många goda lästimmar framför dig om du inte läst de förut :)

   Radera
 7. Jag tror jag väntar ett tag med Martins böcker då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skulle nog göra det om jag inte hade börjat läsa de redan. Men det är bra läsning som du har framför dig och de är ju alla ganska tjocka också :)

   Radera
 8. Jag ska börja på George RR Martins Martins fjärde bok, är lite ledsen att jag börjar närma mig den sista boken som har kommit ut. Är ju självklart många underbara sidor att ser fram emot men vill ju att hela serien kommer ut nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Tyvärr tror jag att det är för mycket att hoppas på att de skulle komma tidigare än beräknat. Snarare tvärt om... :/

   Radera
 9. Rankin och McDermid längtar jag oxå efter!

  SvaraRadera