30 apr. 2013

Top Ten Tuesday v 18

Denna veckas ämne hos The Broke and the Bookish är riktigt svårt tycker jag. Men ska ge det en chans i alla fall så får vi se om jag kommer ända i mål.
Veckans ämne är: "words in a summary or topics alluded to that automatically makes you pick up a book". Alltså, ord eller teman/ämnen som gör mig automatiskt intresserad av boken. Som vanligt utan inbördes ordning.

1. historical/historisk - tycker om böcker som har en historisk förankring, behöver inte vara sanna berättelser men att de är satt i en historisk kontext

2. England/Scotland/Wales/Ireland -  sätter alla dessa samman. Böcker som utspelar sig här kommer automatiskt att väcka mitt intresse då jag rest mycket här och det är kul att läsa böcker där man kan se platsen framför sig.

3. 1800-talet - sätter det separat från historiskt då det känns som en kategori i sig för mig, tätt förknippat med trevliga engelska kostymdramer på tv á la Cranford.

4. mytologi - läser alldeles för lite sånt här nuförtiden men älskar allt mytologiskt, grekiskt/romerskt/nordiskt, gillar när gudarna ofta är ganska mänskliga

5. Tudor - också historiskt men helt egen grej också. Otroligt fascinerande att läsa böcker om hur det var då ur olika synvinklar.

6. murder/mord - som deckarfantast känns detta ganska givet som intresseväckande ord.

7. profiler - började titta på sådana tvprogram och nu har det spillt över till böcker också. Tony Hill är ju ett bra exempel här.

8. troubled - när en karaktär beskrivs på det sättet på omslaget är det oftast en intressant karaktär vars historia jag kommer att bli engagerad i.

9. mystery - vad kan vara mer lockande än ett mysterie?

10. Harry Potter - ja, står det på omslaget så kommer jag att plocka upp boken. Allt som jämförs med det är intressant att titta på¨. Om jag sedan köper den är ju en helt annan fråga...

2 kommentarer:

  1. Någon omnämning av Wales får mig genast att plocka upp en bok. Likaså mytologi. Att jag glömde de orden är lite märkligt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tyckte det var svårt att komma på ord till en början men sedan insåg jag att det finns många ord jag går i gång på när det gäller böcker. Kom själv på fler efter publicering :) Ofta påverkar ju vad man läst senast dessa listor i hög grad.

      Radera