4 juli 2013

Bokenkät

Caroline på Bland Böcker blåste liv i den här boenkäten härom veckan, tänkte jag skulle haka på.

1. Vilka författare köper du alltid i inbundet (dvs, snabbt efter boken kommit ut)?
Mina bokköp är till övervägande del pocket men de jag inte kan vänta på nu är: Elizabeth Georges böcker om Lynley och Havers samt A Song of Ice and Fire-serien av George R. R. Martin.
2. Vilka författare har du flest böcker av i bokhyllan?
Det måste vara mina deckarserier: Ian Rankin, Elizabeth George, Peter Robinson, Val McDermid och Jo Nesbø. Har även ett helt gäng Dean Koontz då jag var insnöad på honom en period under uppväxten.
3. Vilken var den senaste boken någon tipsade dig om, och vad tyckte du om tipset? Var blev du tipsad, om det var en blogg?

Får ju bra tips hela tiden från alla bloggar jag följer. Men senaste som jag också läst så att jag vet att jag gillade det var när min kompis B tipsade om The Parasol Protectorate- serien av Gail Carriger.
4. Vilken var den senaste boken du gav bort? Mottagande?

Hm. Gav min far Korv - utsökta korvar och recept från hela världen av Nicola Fletcher i födelsedagspresent. Mycket uppskattat då korv skulle kunna vara hans absoluta favoritmat.
5. Har du några biblioteksreservationer just nu?

Nej. Är dålig på att låna böcker nuförtiden. 
6. Vilken bok/böcker läser du just nu?
Släkte av Håkan Östlundh. Är ca 100 sidor in. Än så länge är omdömet helt ok, tempot har ju varit ganska lugnt för en deckare om man säger så. Men det finns 200+ sidor att öka på det kvar så slutbetyget kan komma att bli ett helt annat. 

4 kommentarer:

 1. Åh vad kul att fler hakar på :-)
  Den där Håkan Östlundh är jag riktigt nyfiken på vid det här laget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var helt ok, ganska långsamt tempo för att vara deckare tyckte jag. Men lite småklurig sådär. Kommer nog läsa fler i serien.

   Radera
 2. Den lånar jag med, lagom omfattande!

  SvaraRadera