19 juli 2013

Släkte av Håkan Östlundh

Polisen Fredrik Broman har ganska nyligen flyttat från Stockholm till Gotland med fru och barn. Nu är det sommar och turistsäsongen börjar ta fart på ön. Samtidigt hittas ett lik som legat oupptäckt under några veckor och fler följer på det. Fredrik blir mer involverad än vanligt då flera i hans närhet får stifta närmre bekantskap med utredningen än vad någon av dem skulle vilja. 

Jag tycker det är en helt ok deckare. Det jag reagerar på är att tempot är så neddraget i den vilket gör att den kunde kännas seg bitvis. Inte ens när mördarjakten är i full gång åker tempot upp speciellt mycket.
Jag gillar dock karaktärerna i boken och kan mycket att tänka mig att läsa fler böcker i serien bara för att få se hur de utvecklas. 

Släkte var vår senaste bok i deckarcirkeln. Läs även vad books on my mind tyckte.

Betyg 3/5

Böcker jag läst tidigare av samma författare : det här är den första boken jag läser av Håkan Östlundh

Släkte är den första boken i serien om Fredrik Broman.

PS. För någon som aldrig besökt Gotland var det en överraskning att släkte syftar till ett slags ruttnande tång som samlas utmed stränderna på sommaren.

2 kommentarer:

  1. Jag har nog fastnat pga det sega tempot fast boken är spännande... Trist :( men ska kämpa mig igenom hela men så många böcker som verkar mycket bättre ropar på mig nu!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kände lite samma sak när jag läste den. Men det var värt att satsa på att läsa ut tyckte jag.

      Radera