4 juni 2013

Top Ten Tuesday v 23

Den här veckans Top Ten Tuesday från The Broke and the Bookish handlar om resande. "Books that feature travel in some way."

1. Anna Karenina av Leo Tolstoj. Här reses det en massa hela tiden, mellan Moskva och St Petersburg, ut på landet och ut i europa.

2. Lord of the Rings av J R R Tolkien. Hela trilogin är en enda resa med ett klart slutmål.

3. A Song of Ice and Fire av George R R Martin. Här reses det en hel del mellan de olika kungadömena och bortom "The Wall" uppe i norr. 

4. Var blev du av Bernadette av Maria Semple. Här reses det enda till Antarktis.

5. A Place of Hiding av Elizabeth George. Här får Lynley och Havers tack vare St James och Deborah lösa mord på Guernsey, en av kanalöarna mellan England och Frankrike.

6. Sea of Poppies av Amitav Ghosh. Stora delar av boken utspelar sig på havet lika mycket bort från som på väg till något.

7. Sovereign av C.J. Sansom. Här befinner sig hela det engelska hovet på resa för att visa upp sig för sina undersåtar med Henry VIII i spetsen. Matthew Shardlake och Barak skickas i förväg till York för att bana väg och se till att inget oförutsett händer.

8. Fladdermusmannen av Jo Nesbø. Här reser Harry Hole ända till Australien för att reda ut mordet på en ung norska.

9. Turkana rapporten av Christian Unge. Här reser kirurgen martin Roeykens till Kenya för att jobba för Läkare Utan Gränser.

10. Brooklyn av Colm Tóibín. Här går resan från Irland till USA och tillbaka igen.

2 kommentarer:

  1. Vi har en gemensam :) Men de övriga har jag inte läst. Fast jag är sugen på Brooklyn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Brooklyn är bra, rekommenderar verkligen en läsning. Bra intro till Tóibín också om du inte läst honom tidigare.

      Radera