30 juli 2013

The Maze Runner av James Dashner

Thomas vaknar upp till en värld bebodd av ett gäng pojkar i tonåren.  Han får reda på att de lever i en labyrint och att de hela tiden jobbar för två saker; att överleva och att ta sig därifrån. Med jämna mellanrum kommer förnödenheter och nya pojkar från de som placerat dem i den här världen. Varje kväll stängs de in i labyrintens mitt och varje morgon har labyrintens väggar flyttat på sig. Ingen av dem kommer ihåg sina tidigare liv. Dagen efter Thomas ankomst kommer för första gången någonsin en tjej till labyrinten. Hon och Thomas har en speciell kontakt och hon har ett meddelande med sig; slutet har aktiverats.  Plötsligt är inget sig likt längre. 


Blev sugen på denna efter att ha läst några recensioner och sett att den är på väg att filmas. Det är ett bra driv i historien och jag tycker verkligen om de karaktärer som växer fram. Jag tycker också att förklaringar kring hur saker är och varför växer fram på ett bra sätt som ger spänning och gör att det är svårt att lägga boken ifrån sig.


Betyg: 4/5

Böcker jag läst tidigare av samma författare: Jag har inte läst något av James Dashner tidigare.

4 kommentarer:

  1. Denna vill jag med läsa, har hört så mycket gott om den.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blev mycket positivt överraskad. Rekommenderar den verkligen. Även om omslagets jämförelse med Hunger Games är lite sådär i min mening. Den här är lite "vuxnare" i brist på bättre ord och bättre.

      Radera
  2. Den ska jag läsa inom kort faktiskt!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul! See from emot att se vad du tyckte :)

      Radera